ETS zakelijke Engelse taaltrainingen

Cursus Technisch Engels

Werkzaam in de techniek en behoefte aan een cursus technisch Engels? Bij European Training School hebben we een sterke nieuwe methode ontwikkeld.

Vrijblijvende offerte

Steeds meer Nederlandse bedrijven gaan de wereld over. Zeker in de technische sector is Engels vaak de voertaal. De communicatie op de werkvloer zal dan ook steeds vaker in het Engels zijn: denk hierbij aan brochures, handleidingen, inspecties. Of nog interessanter: het contact met internationale collega’s en bedrijven.

Afwisselende cursus voor het technische vakgebied

De cursus technisch Engels is een afwisselende cursus met veel audio en video. Met de cursus staan we dicht op de praktijk. We zullen dan ook veel op de werkvloer te vinden zijn. Dat is namelijk de plek waar het uiteindelijk allemaal gaat gebeuren!

Er kan op elk niveau ingestapt worden. We bepalen het instapniveau tijdens de intake en door toetsing. Tijdens de cursus ontvangt u rapportages over de vorderingen. Zo kunt u precies zien hoeveel vooruitgang er al geboekt is. Doordat we de cursus technisch Engels inrichten op zowel niveau als vakgebied ligt het rendement hoog. U zult zien dat de deelnemers snel mooie resultaten boeken!

De cursus is gericht op de vakgebieden:

 • Techniek algemeen
 • Electronica
 • Computertechniek, ICT
 • Diesel techniek
 • Auto techniek

De Cursus Technisch Engels bestaat uit 4 onderdelen

 1. De cursusmap Technisch Engels: Een map met technisch Engelse opdrachten, specifiek gericht op uw branche. Bij de map hoort ook een audio en video + promotie cd-rom.
 2. Taalblokken: aan de hand van een theorieboek en praktijkboek. Een algemeen Engelse cursus op CEF* niveaus A1-B1.
 3. Een online cursus Engels met ondersteuning door een docent.
 4. Een web applicatie, met elke dag een korte toets

Ervaringen en inschrijven

De cursus technisch Engels en ons overig aanbod worden erg positief ontvangen. Bent u benieuwd hoe onze cursussen ervaren worden? Lees dan eens het artikel over de cursus bij IHC. Hier vertelt René Verhagen over de cursus ervaring bij het bedrijf.

Lees ook het artikel over de cursus in Drechtsteden Business.

Eigenlijk hoort er geen discussie te zijn over Engels in het onderwijs of techniek. Scholen zouden lesgeven in steenkolenengels en dat zou de kennisoverdracht nadelig beïnvloeden, en studenten en werknemers zouden het Engels te weinig machtig zijn.

De praktijk is dat bijna alle opleidingen techniek in Nederland in het Engels zijn en dat het aantal Engelstalige bacheloropleidingen sterk groeit.

In de Olie en Offshore, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Scheepsbouw en Bouw en Infra is de voertaal al vaak Engels en soms zelfs alleen nog in het Engels. Waarom doen we dat? En gaat het goed?

We doen het om onze internationale ambities waar te maken. Gaat het goed ? Nou niet echt. We hebben natuurlijk wel Engels op school gehad maar is dat genoeg ?

De traditionele manier van taalonderwijs is niet meer voldoende en niet meer van deze tijd. ETS Taaltrainingen gaat veel meer in op Praktijkonderwijs, Blended Learning , Elearning, gebruik van smartphone en handige applicaties. Dit schijft bijvoorbeeld de HR manager van Royal IHC over onze aanpak.

Engels bij Royal IHC zeer succesvol

31 juli 2018

De ene opleiding is de andere niet! We laten hiervoor René Verhagen aan het woord, mede eigenaar van European Training School. “De vraag van het bedrijf sloot mooi aan op onze filosofie met betrekking tot efficiënt opleiden”. De opleiding is samengesteld in nauw overleg met Peter Wemmers, manager opleidingen bij IHC, en Joop van Oord eveneens van IHC die zeer betrokken is geweest bij het organiseren van de opleiding. Kenmerken van de opleiding zijn het werken in kleine groepen bestaande uit 8-10 werknemers en de inzet van een tweetal docenten per groep voor meer individuele begeleiding. “We hebben veel cursustijd op de werkvloer doorgebracht”, aldus René. De 20 speciaal voor de branche (scheepsbouw en offshore) ontwikkelde modulen sluiten nauw aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de cursisten. De training is ondersteund door een online programma en een smartphone applicatie. René: “Ook is de cursus extern gelegitimeerd middels examinering volgens CEF-norm (Common European Framework)”.

Inmiddels hebben 50 deelnemers aan de cursus deelgenomen. Het merendeel heeft daarbij zowel het basisdeel als ook het verdiepingsdeel gevolgd.

In oktober zal vanwege het succes van de eerste ronde een volgend aantal groepen starten!

 

Meer weten? Of direct inschrijven?

Wilt u meer weten over de cursus technisch Engels? Of wilt u direct inschrijven? Door het contactformulier in te vullen hebben wij de juiste gegevens om u het inschrijvingsformulier toe te sturen per e-mail. U kunt dit invullen, printen en terugsturen, of als pdf terugmailen.

René Verhagen

René Verhagen

Opleidingsadviseurs

Onze Trainers zijn 1e en of 2e graads gekwalificeerd. Gespecialiseerd in individuele begeleiding. Een aantal is ook gecertificeerd tolk vertaler. Wij vinden het belangrijk om per opdracht dezelfde trainers in te zetten zodat er een goede klik met de deelnemers en de opdrachtgever ontstaat.

Referenties

 • Avéro Achmea
 • Sarens
 • Wincoop
 • Port of Rotterdam
 • Mondial Movers
 • Royal IHC
 • Volvo dealer

Cursusmateriaal

Elke cursus is bij ons uniek. Deelnemers hebben verschillend niveau en binnen dat niveau ook nog specifieke wensen met betrekking spreken, schrijven lezen enz.

© Copyright 2018 ETS Taaltrainingen
Alle rechten voorbehouden